Houd je bedrijf altijd draaiende

Inlog beveiliging

Inloggen is noodzaak, en goed wachtwoordbeleid buitengewoon verstandig. Maar zonder goede inlog kom je nergens. BIT Support helpt je graag om dit slim, veilig en gemakkelijk te beheren.

MFA
Tweestapsverificatie wordt steeds belangrijker en in veel gevallen inmiddels verplicht. En terecht. MFA lijkt omslachtig, maar het voorkomt heel veel potentiële, digitale ellende. Op veel plekken zoals mailboxen en de Microsoft 365 omgeving heeft nog niet iedereen dit goed ingeregeld. Zonde, want dit is wel noodzakelijk om de veiligheid van de omgeving te waarborgen. BIT Support maakt een handleiding voor welke stappen de medewerkers moeten voorbereiden en uitvoeren als de MFA-optie wordt aangezet. We gaan dit dan stap voor stap uitrollen zodat de impact en mogelijke ondersteuning vanuit BIT Support beperkt blijft.

Wachtwoordbeleid

Het is ook verstandig om beleid te bepalen op het regelmatig wijzigen van de wachtwoorden. Mede door het gebruik van MFA moet iedere medewerker één keer per jaar wachtwoord voor de Microsoft 365 omgeving te wijzigen. De complexiteit van het wachtwoord moet zoiets iets zijn als:

  • 10 karakters
  • Minimaal 1 hoofdletter
  • Minimaal 1 leesteken (speciaal karakter)
  • Minimaal 1 cijfer


Aanpassen/reset wachtwoord
Over het algemeen nemen medewerkers veel contact op om te vragen wat hun wachtwoord is of dat we deze kunnen resetten. AVG technisch is het niet verstandig dat BIT Support wachtwoorden beheert van de Microsoft 365 omgeving. Maar ondersteunen en inregelen kunnen we natuurlijk wel. Bijvoorbeeld met een “self service portaal” waar medewerkers zelf een wachtwoord reset kunnen aanvragen en het eenmalig nieuwe wachtwoord per SMS binnen krijgen.

Een veilige ICT-omgeving om in te werken

In de huidige tijd worden we voortdurend geconfronteerd met bedreigingen in onze digitale wereld. Hackers zijn altijd op de achtergrond aanwezig, klaar om toe te slaan. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken wanneer je gebruikmaakt van onze uitgebreide IT-beveiligingsdiensten. Vertrouw op ons om niet alleen jouw systemen, netwerk en gegevens te beschermen tegen indringers, maar ook om te zorgen voor een algehele veiligheid van jouw digitale omgeving. Bij ons staat jouw digitale veiligheid op de eerste plaats.

Ik wil jullie nieuwsbrief ontvangen!